Tuesday, April 19, 2005

Alles kan beter

Republica houdt het aanbod bewust ruim en minder diepgaand dan Plankenkoorts om, zoals reeds aangehaald, verschillende registers naar de kijker toe op een kier te zetten. Of hij deze of gene opent of zelfs regelrecht ondersteboven gooit, is en blijft aan hem. Verbreding is de naam van het kind, ons best, maar dan verwachten wij wel op het einde van het programma op z'n minst een fiks gevulde kunst- of cultuuragenda, helaas...

Als je 't breed hebt, moet je 't breed laten hangen. Nah.

En nu we toch bezig zijn... Waar we gisteren nog enkele malen waarschuwingsschoten losten, kennen we vandaag geen meelij meer, het moet van het hart. Lieven Vandenhaute, neen jongen, neen. Een aangename stem en een Griekse voorliefde is niet alles waar het om draait bij presenteren. Domme vragen troef op geïmproviseerde momenten, naar de mens achter de kunstenaar gaan zonder zijn ouevre ook maar enigzins te vermelden en er alsnog in slagen enkel naar ontoereikende anekdotes te peilen... Alles ís beter.

Misschien hoeven we een mogelijke vervanger nog niet eens zo ver te zoeken en krijgen we binnenkort 'Het uur van De Pauw'??

0 Comments:

Post a Comment

<< Home